Боб на фурна с пушени свински гърди

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
08/03/2017
"Дайте ни боб с пушени гърди на фурна и червено винце и повече за нищо не ни търсете "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 047
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме набъбналия боб и го слагаме да се вари заедно със свинските гърди в тенджера под налягане за около 25-30 мин. След като заври боба затваряме тенджерата!

След като се е сварил боба с гърдите, обелваме и нарязваме лука и го запържваме в олио, като се позапържи добавяме 2 черпака от бульона на боба и оставяме да ври за около 4 мин.

Добавяме пасираните домати и брашното, като интензивно бъркаме с тел, за да не стане на бучки, добавяме още 2-3 черпака бульон и оставяме 2-3 мин да ври.

Отцеждаме боба и го сипваме в тава, добавяме подправките- сол, джоджен, червен и черен пипер, изсипваме лука с доматите при боба и бъркаме докато се объркат подправките.

Слагаме във фурната и печем на 190 градуса за около 30-35 мин докато се сгъсти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар