Сладки праскови и круши

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Сладки праскови и круши
Снимка: Даниела Русева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Специално предложение за всички, които помнят този незабравим вкус от детството"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 капсула
  • още
  • захар - за овалване
  • орехи - ядки за пълнеж
  • за слепване на прасковите
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • масло - 2 с.л.
  • сладко - 2 с.л. от вишни, боровинки /по желание/
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • още
  • сладкарска боя - зелена, червена и жълта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с тел яйцата със захарта. Добавете киселото мляко, в което е шупнала содата. Пресейте брашното, оформете кладенче и сипете в него олиото, яйцата, млякото и ванилията и замесете тесто. Разделете го на две части.

Приготвяне на прасковите:

От тестото откъсвайте топче с големина на малък орех и овалвайте в длани. Сплескайте леко и подредете топчетата в тава с незалепващо покритие или върху хартия за готвене на разстояние едно от друго.

Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до леко порозовяване. След като курабиите поизстинат, ги издълбайте внимателно с острието на нож.

Залейте получените трохи с прясното мляко. Смесете с орехите, маслото и конфитюра и разбъркайте. Става гъста смес.

Гребвайте с лъжичка от плънката и с нея слепвайте половинките, за да получите праскова.

Украсете с листенца от чемшир.

Приготвяне на крушите:

От тестото се взема топче колкото малък орех. В средата на всяко се поставя по четвъртинка орехова ядка. Овалвайки в длани, топчето се оформя като крушка. Получените курабии се подреждат в тавата.

Отгоре всяка крушка се бодва със малко парченце от макарон Шпецле, много добре стои за дръжка. Може и обикновено фиде. Печете както прасковите.

Пригответе си 3 отделни чашки с вода, с разтворена в тях сладкарска боя – червена, жълта и зелена.

Готовите праскови и крушки потопете за секунда в чашите с оцветена вода, прасковите - в червено и жълто, а крушите - в зелено и жълто. След това ги оваляйте в кристална захар. Подредете в чиния и оставете да изсъхне захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: