Торта за 8-ми март

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Торта за 8-ми март4 / 4
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Пожелаваме на всички дами да намерят щастието, което заслужават и ги черпим с тази великолепна торта за 8 март"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 7 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2ч.л
  • ванилия - 1 прах
  • бишкоти - 12 бр. Савоярди
  • за потапяне на бишкотите и блата
  • мляко - 1/3 ч.ч. подсладено с 1 пакет ванилена захар
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • пудинг - 3 бр. /по 37 г/ ванилия
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 20 г
  • за измазване
  • суха сметана
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Яйцето се разбива с телена бъркалка заедно със захарта до побеляване. Добавя се олиото, млякото заедно със содата и накрая брашното, размесено с какаото. Кексовата смес се изсипва във форма за торта-24 см, застлана с хартия и намазана леко с олио. Изпича се на 180 градуса за 35 мин.

За крема:

Млякото се поставя в касерола, като около 200 мл се отделят за разбиване на пудингите.

Те се разбиват заедно с яйцата, брашното и захарта.

Тази смес се добавя на много тънка струя към топлото мляко, като се разбърква непрекъснато с тел. Щом кипне кремчето, то се маха от котлона и се разбива още около минута. След това се добавя маслото и ванилията.

Сглобяване на тортата:

В ринг от формата за торта се поставя блатът, върху подходящ поднос. Сиропира се с топлото мляко.

Следва част от крема, ред сиропирани за миг бишкоти и останалият крем. Така тортата трябва да престои няколко часа, след което се освобождава от ринга. Украсява се на вкус.

Аз посипах отгоре какао, поръсих готова декорация. Борда измазах със сметана и направих фигурки от разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: