Мързеливи чушки бюрек с млечен сос

Мария ЙосифоваМария ЙосифоваЧирак32116351
09/03/2017
"Икономичен, лесен и много бърз вариант на тази обичана от всички класическа рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 578
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за чушките
  • чушки - 9 - 10 бр. (печени)
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • праз - 1/2 стрък
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за намазване
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • копър - няколко стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този икономичен и бърз вариант на познатата рецепта е също толкова засищащ и вкусен.

Първо си приготвяме плънката - натрошаваме сиренето в купа и добавяме ситно нарязания лук. Разбиваме добре яйцата, смесваме ги с млякото и прибавяме към пълнежа. Овкусяваме с черен пипер (сол избягваме заради сиренето).

Намазваме средна по размер тавичка с малко олио. Разполовяваме всяка чушка и подреждаме половината по дъното, така че то да е плътно покрито.

Изсипваме по-голямата част от плънката отгоре, заравняваме с помощта на шпатула или нож. Останалите чушки аналогично подреждаме върху сместа. Другата част от пълнежа слагаме отгоре, за да се получи нещо като заливка.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около половин час. През това време приготвяме млечния сос, като смесваме добре всички продукти за него.

Ястието поднасяме топло и залято със соса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар