Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свински сърца по Овчеполски с патладжан и арпаджик

Свински сърца по Овчеполски с патладжан и арпаджик

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински сърца по Овчеполски с патладжан и арпаджик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако знаете каква вкусна гозба сме ви приготвили - въобще няма да седите пред компютъра, ами направо ще хукнете насам"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 3 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • мас - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чушки зелени - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • домати - 1 бр. консерва
  • арпаджик - 8 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се свинските сърца в тенджера под налягане за 30 мин.

През това време печем чушките и патладжана на скаричка, ако имате чушкопек ще ви е по-лесно.

Обелваме и нарязваме лука на ситно, а картофите ги обелваме, измиваме и нармязваме на кубчета.

След като са се сварили сърцата ги оставяме леко да изстинат, за да успеем да ги нареже на парчета.

Разтапяме маста в тиган и запържваме лука, добавяме сърцата и картофите и готвим до полуготовност на картофите.

Нарязаните чушки и патладжан ги слагаме в тава, заедно с обеления арпаджик. Добавяме всички останали продукти- ориза, доматите и сготвените картофи със сърцата и лука, объркваме добре.

Подправяме с подправки, слагаме дафиновият лист, добавяме вода, да покрие продуктите и слагаме да се пече на 190 градуса до изкипяването на водата и готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: