Начин на приготвяне
Филето се измива и подсушава. Срязваме го по средата цялото филе. После го режем на тънки, по-малки филенца. Оформяме 6 бр. малки. В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с вилица.
В купичката слагаме и горчицата и хубаво разбиваме. Всяко филенце поръсваме от двете страни със сол и черен пипер. В чиния слагаме галетата и овалваме малките филенца едно по едно.
В тиган се сипва олио и се сгорещява. Потапяме всяко филенце в яйчената смес и го пържим в олиото. След което панираните филенца се обръщат и се пържат от другата страна, докато станат напълно готови.
Филенцата се изваждат и се поставят върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. През това време обелваме три картофа, средни на големина. Измиваме картофите и ги режем на колелца.
В същото горещо олио пържим картофките. Вадим ги, като се изпържат и ги слагаме върху хартия. В три чини слагаме по две панирани филета и от картофите, поръсени със сол. Да ви е сладко!