Начин на приготвяне
Сипете киселото мляко в купа и разбъркайте с лъжица до гладкост. Прибавете една равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Изчакайте содата да шупне.
Натрошете сиренето и постепенно добавяйте от предварително пресятото брашно с две щипки сол.
Разбъркайте и щом се поеме брашното, тестото ще започне да се отделя от стената на съда. Ще получите гъсто и лепкаво тесто.
Намажете тавата за фурната с меко краве масло. Гребвайте от купата с тестото по една пълна супена лъжица. Подредете в намазнената тава питките на разстояние една от друга.
С пръст в средата на всяка питка направете дупка и поставете по една бучка краве масло - по 1 кафена лъжичка. Загрейте фурната и сложете сиренките да се пекат на 200 градуса.
Печете Маслените питчици без месене до зачервяване.