Домашен тиквеник

plamak17plamak17Новак1
12/03/2017
"Всяка тиква си мечтае да бъде използвана за приготвянето на домашен тиквеник "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 769
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.

След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се маха от котлона да почине сместа.

Горе-долу по 2-3 с.л. от сместа се разстилат на всяка кора, навива се на руло и след това се слага в намазнена тава. След като се напълни тавата се полива с малко олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30-40 мин. Когато изстине тиквеникът се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар