Татковите гювечета

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
24
254
91
126
07/01/2020
"Тате не жалеше продуктите, затова приготвяше най-вкусните гювечета "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 540
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата135
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата нарязваме първо лука, след това картофите на дребни кубчета, моркова и пипера. Режем и зеления боб и го добавяме заедно с граха.

След като всички зеленчуци са готови, нарязваме наденицата и бекона на средни кубчета и ги добавяме. Прибавяме доматения сок и овкусяваме с сол, чубрица и черен пипер.

С лъжица разбърквам всяко гювече, до пълно смесване на всички съставки. Най-отгоре натрошавам сиренето и доливам малко вода.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор около 50 минути, след което намаляваме на 150 градуса и печем още 30 минути. Малко преди да изключим фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.

Татковите гювечета са уникално вкусни!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Вкусни и питателни гювечета!
0
0