Ломска саламура

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18
77
40
44
07/01/2020
"Изпитана рецепта за гозба с речна риба - опитайте и оценете колко ви харесва от 1 до 10 "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 054
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рибена Чорба

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се изпържва, оваляна в брашно, в нагорещено олио.

Лукът, доматите и чушките се запичат, нарязват се на едро и се слагат в тенджера с вода. Трябва да врят, докато омекнат напълно.

Към тях се добавя пържената риба, накълцаният чесън, наситнените магданоз, копър и солта.

Олиото, в което е пържена рибата, не се прецежда и се слагат около 3-4 с.л. в саламурата. Оставя се да заври за няколко минути и се изключва. Рибената чорба се поднася гореща с лют пипер и лимон.

Ломската саламура е супер вкусна.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар