Агнешка супа Тин

тинтин
Новак
36821
Агнешка супа Тин
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Когато един майстор готви агнешка супа, може да си запишете рецептата или да дойдете с голяма купа за супа"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 гр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.или 3 с.л. масло
  • сол - на вкус
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо заливаме с 3 литра студена вода. Като заври слагаме 1 ч.л.сол. Варим до готовност на месото.

Запържваме нарязаното сварено месо и нарязания на ситно лук в мазнината. Добавяме червения пипер, разбъркваме и заливаме с бульона от варенето на месото. Варим 40 минути и добавяме фидето и джоджена, и варим още 10-15 мин.

След около 30 минути, малко да поизстине супата, застройваме с добре разбитото яйце и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

снежана
снежана
вкусничко
23.04.2013 09:43
3