Домашни точени банички със суха мая

gallia_turgallia_tur
Новак
29
9
15/03/2017
"Който иска да хапне топла баничка, трябва да се научи как да си я омеси, наточи и изпече "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 632
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвате 500 г от брашното, прибавяте маята, малко сол и захар и разбърквате сухите съставки. Правите кладенче и добавяте водата. Месите меко тесто и го оставяте да втаса.

В това време приготвяте плънката от изварата, натрошеното сирене, двете яйца и киселото мляко със содата. Разбърквате добре.

Втасалото тесто разделяте на еднакви топки и всяка една я разточвате на тънко, намазвате с олио и изсипвате част от плънката.

Навивате и правите охлювче в тавата за печене, която предварително сте постлали с хартия за печене, и така докато свърши тестото.

Печете на 200 градуса на предварително загрята фурна за около 45 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар