Печен заек в гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печен заек в гювеч4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Както и при останалите ястия, приготвени в гювеч, така и този заек е просто великолепен на вкус и се топи в устата!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 брой
  • мазнина - 2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • мас - 1 ч.л. свинска
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2
  • чубрица - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 зрънца счукан
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заека за 1 нощ в марината от равно количество вино и вода, 1 едро нарязана глава лук, 2-3 разцепени моркова, парче целина.

Направете рядка кашица от 1/2 от мазнината, брашното, червения пипер, карамфила и чубрицата, а останалата мазнина сипете на дъното на гювеча.

Всяко парче заешко поръсете със сол, черен пипер

и оваляйте в кашицата. Подреждайте в гювеча, като между месото слагате скилидките чесън, розмарина и дафиновия лист.

Отгоре сложете 1 ч.л. свинска мас, долейте с вода колкото да се покрие заешкото, сложете капака и пухнете да се пече до готовност. Накрая може да махнете капака.

Сервираме заешкото с картофена салата или друга гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
48
32
21
10
Дай твоята оценка: