Свински бузи във винен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински бузи във винен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Казват, че свинските бузи са най-вкусната част от прасето и ние имаме доказателство за това. Сега остава само да го опитате"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 400 г (около 4 бр.)
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • селъри - 1 стрък
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 250 мл
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче, месен или зеленчуков по желание
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • кайенски пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото със черен пипер и го запечатайте на силен огън във зехтина за 1-2 минути от всяка страна. Извадете в чиния и завийте със алуминиево фолио;

В същия съд с мазнината запържете накълцания лук, морков, чесън и селъри със щипка сол до омекване на зеленчуците. Прибавете лъжичката доматено пюре и гответе още две минути;

Изсипете виното и изчакайте да се редуцира и алкохолът да се изпари, веднага след това добавете водата и кубчето бульон (по желание);

Пасирайте до гладка консистенция и сложете заделеното месо заедно със соса и дафиновите листа (тук е моментът, ако желаете да добавите и кайенски пипер) на тих огън за около 40 мин или докато прецените, че месото е достатъчно крехко (зависи от големината на свинските бузки);

Сервирайте месото, залято с вкусния сос и гарнирайте с картофки по желание;

Този тип свинско месо се топи в устата и е невероятна вкусотия, предпочитам бузките пред която и да е друга част на прасето. Приканвам всеки, който все още не е опитал, да го направи, и гарантирам, че няма да съжалява.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах тази рецепта.Стана уникално ястието
19.04.2023 21:14