Начин на приготвяне
Овкусете месото със черен пипер и го запечатайте на силен огън във зехтина за 1-2 минути от всяка страна. Извадете в чиния и завийте със алуминиево фолио;
В същия съд с мазнината запържете накълцания лук, морков, чесън и селъри със щипка сол до омекване на зеленчуците. Прибавете лъжичката доматено пюре и гответе още две минути;
Изсипете виното и изчакайте да се редуцира и алкохолът да се изпари, веднага след това добавете водата и кубчето бульон (по желание);
Пасирайте до гладка консистенция и сложете заделеното месо заедно със соса и дафиновите листа (тук е моментът, ако желаете да добавите и кайенски пипер) на тих огън за около 40 мин или докато прецените, че месото е достатъчно крехко (зависи от големината на свинските бузки);
Сервирайте месото, залято с вкусния сос и гарнирайте с картофки по желание;
Този тип свинско месо се топи в устата и е невероятна вкусотия, предпочитам бузките пред която и да е друга част на прасето. Приканвам всеки, който все още не е опитал, да го направи, и гарантирам, че няма да съжалява.
Да ви е сладко!
Коментари