Печени агнешки главички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2 бр.
"Такъв деликатес не сте опитвали досега, обещаваме ви!"

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - краве
  • сол
  • черен пипер - млян и няколко зърна
  • бира - 50 - 60 мл
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре главичките и ги сварете в тенджера под налягане за около 40 минути. Колкото по-младо е агнето, толкова по-бързо се сваряват.

След това оставете да се охладят и почистете месото, мозъка и езика от главичките. Обелете ципата на езиците и накълцайте всичко.

Загрейте няколко с.л. масло и запържете накълцания лук и чесън. В тава смесете месцата от агнешките главички със запържените лук и чесън. Объркайте с подправките, долейте бирата и сложете да се запече на горен реотан във фурната.

Извадете и веднага поръсете с прясно изцеден лимонов сок и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

milena
milena
прекрасно
08.11.2014 19:11
5