Начин на приготвяне
Микс безглутеново брашно (оризово, тапиока, картофено нишесте), вода, сол на вкус. Водата и брашното са 1 към 1. Получи ми се гъста консистенция, малко по-рядка от боза.
Изрязах от хартия за печене малко по-голям кръг от стъклената тавичка в микровълновата и сипвах от течността директно върху нея. Без мазнина. Разстилах хубаво с лъжицата и се стараех да ги правя тънички. След това пуснах фурната - 5 минути за всяка кора. От 350-400 г брашно ми се получиха 10 кори.
Разбих 4 яйца с 4 с.л. кисело мляко и мажех всяка кора с яйцата и натрошавах сирене върху всяка кора, като през 3 кори слагах малки резенчета масло, както се вижда на най-горната. Нея я намазах само с яйцата и млякото.
Пекох в незагрята фурна на 180 градуса. Когато яйцата отгоре се запекоха, извадих баницата и настъргах 1 моцарела и обилно кашкавал върху нея. Имаше вкус на баница с кори печени на сач.
Коментари