Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Телешки език с бял сос

Телешки език с бял сос

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Телешки език с бял сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Изключителен деликатес - създаден да носи наслада и да впечатлява"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • печурки - 8 бр. едри
  • готварска сметана - 200 мл
  • аспержи - 5 - 6 бр. стерилизирани
  • моцарела - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 10 - на зърна
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език добре в тенджерата под налягане за 50 минути. Във водата пуснете два дафинови листа, една лъжичка сол, зърна бахар и черен пипер. За да обелите лесно кожата, докато езикът е горещ, забодете в него вилица и го задръжте под течаща студена вода. Така много лесно, изтегляйки с ръка, ще смъкнете кожата.

Измийте гъбите, обелете и нарежете на резени и ги запържете в малко олио. Когато са почти готови подправете с малко вегета.

Към края добавете една кутийка готварска сметана, сипете и един черпак от бульона, в който се е варил езика, разбъркайте и оставете, колкото да клокне.

Нарежете езика на резенчета и ги подредете в огнеупорна тавичка. Отгоре залейте със сметановия сос с гъбите.

Сложете 5-6 стръка мариновани аспержи и 5-6 резенчета моцарела. Загрейте фурната предварително на 220 градуса и сложете тавичката с ястието за 15-20 минути да се запече.

Салатата е микс от свежа маруля, радичио, айсберг, краставица, чери домати и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: