Брюкселско зеле с масло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
18/04/2012
"Когато става дума за брюкселско зеле, човек просто не може да остане равнодушен"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 798
  • Преглеждания за месеца850
  • Преглеждания за седмицата147
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г прясно краве
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лимони - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от пожълтели листенца и измийте добре брюкселското зеле.

Сложете го да се бланшира за няколко минути в кипяща вода, в която сте добавили лимонов сок от 1/2 лимон и малко индийско орехче. Отцедете леко омекналото зеле добре.

Загрейте масло в широк тиган и запържете за кратко скълцаните скилидки чесън. Добавете зелчетата и бъркайте, докато се запържат.

Накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете порция брюкселско зеле с масло, поръсено с прясно накълцан магданоз и останалия лимонов сок.

Рейтинг

5 10
4 1
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Весела Бойчева
Много вкусно стана :) Аз към края добавих малко вода и задуших :)
2
0
Stan
Stan
03.09.2012 21:19
Получи се доста добре! Благодаря за рецептата!
5
0