Терин от кайма, зеленчуци и колбас

21/03/2017
"Може спокойно да го наречете и мъжки кекс, но както и са го кръстите, не забравяйте да го поднесете с много бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата и накиснатия хляб, който добре изцеждаме, яйцата, киселото мляко, настъргания или ситно нарязан кромид лук и останалите подправки. Омесваме добре.

Хубаво е да оставим каймата за едно денонощие в хладилника да почине.

Когато каймата е готова и отлежала, към нея прибавяме всички останали продукти и омесваме отново. Още при омесването на каймата можем да пропуснем някоя подправка или да я заменим с друга.

Зеленчуци също можем да слагаме по желание.

Важното е да са нарязани на ситни кубчета или ако са твърди като морковите – да са предварително сварени леко. Можем и останалите зеленчуци да не бъркаме в каймата, а да подредим на пластове и фигури в терина.

Формата за терин намазваме с масло или олио и изсипваме цялата смес, като заравняваме отгоре.

Печем на 180-200 градуса около 45 минути, след което вадим и поръсваме с настъргания кашкавал отгоре и запичаме още 10-15 минути до получаване на златиста коричка.

Готовия терин изваждаме и оставяме да се поохлади. Нарязваме терина на филийки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар