Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на жулиени, гъбите на ивици. В дълбок тиган сложете маслото и запържете пилешкото филе, добавете сол и къри.
Добавете гъбите и пържете около 5 минути (по вкусно става, ако използвате пресни гъби, но аз нямах в момента).
Добавете и краставичките, нарязани на тънки ивици, в малка тенджера или тиган сложете зехтина и добавете топеното сирене и сметаната, сипете малко топла вода добавете подправките и разбърквайте за още няколко минути.
Когато е готов сосът полейте върху жулиените и прехвърлете в плаке или тава с незалепващо покритие.
Печете до леко зачервяване, след което поръсете с настърган кашкавал и магданоз.
Домашното пиле жулиен с гъби, сметана и кисели краставички е готово.