Начин на приготвяне
Нарежете козунака на еднакви, не много дебели филии. В подходяща форма направете блат от козуначените филии и ги намажете с размито в малко вода сладко от портокали.
На водна баня на котлона разтопете при непрекъснато бъркане маслото, захарта, водата, натрошения шоколад и какаото и канелата за крема. Бъркайте, докато захарта се разтопи напълно.
Отделно разбийте жълтъците с тел и при непрекъснато бъркане ги добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте за кратко с телта и снемете от котлона. Оставете да се охлади напълно.
Върху козуначения блат разпределете от крема, подредете ред козунак отново и намажете с размитото сладко. Накрая хубаво и старателно намажете цялата торта с шоколадовия крем.
Оставете Шоколадовата торта с козунак в хладилника за няколко часа преди да поднесете.
Коментари