Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Въздушни кюфтенца от хайвер

Въздушни кюфтенца от хайвер

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818111
Въздушни кюфтенца от хайвер
Снимка: Анонимен
1 / 2
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Топ предложение за вкусни кюфтенца от хайвер - заслужаваме ли да ни почерпите с една бира за вкусната идея?"

Необходими Продукти

  • хайвер - 400 г пресен
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка, само перата
  • джоджен - 3 стръка, само листата
  • сода - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за гъстотата на кексово тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът почистваме от ципи, ако има такива. Нарязваме лука и джоджена на ситно и ги прибавяме.

Яйцата разбиваме и също прибавяме към сместа.

Посоляваме и добавяме содата, и брашно, колкото поеме, за да се получи каша с гъстотата на кексово тесто.

Оставаме да престои така около половин - един час на хладно.

Загряваме тигана, слагаме повечко олио (поне един пръст) и с помощта на голяма лъжица или черпак изсипваме от сместа и оформяме кюфтенца. Пържим до златисто от двете страни.

Готовите кюфтенца поднасяме или с прясна зелена салата или с чеснов сос.

Вкусни са както топли, така и студени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: