Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтета от хек

Рибни кюфтета от хек

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Рибни кюфтета от хек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Да знаете, че е грехота да не поднесете тези супер кюфтенца със свежа зелена салата и мноооого бира"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. едър хек
  • сланина - 80 г
  • лук - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - подправка за риба
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете хека и внимателно отделете кожата от месото. Накълцайте месото на ситно, или смелете с месомелачка, както и сланинката. Добавете трохите от филията хляб и подправките.

Прибавете и накълцания на ситно лук, пресовани двете скилидки чесън, едно цяло яйце и жълтъка и омесете кайма. Оставете я да престои около 30 минути в хладилника да си поеме миризмите.

В чиния разбийте с вилица леко отделения белтък с щипка сол. Оформете от каймата рибни кюфтета, а след това всяко леко окъпете в разбития белтък.

Сгорещете малко олио в тигана и пуснете 5 кюфтета. Обърнете ги на два пъти от двете страни, докато се изпекат.

Тази мазнина я изхвърлете, защото се запенва. Загрейте ново олио и пуснете да се пържат другите пет кюфтета.

Зелената свежа салата много им отива.

Рибните кюфтета от хек са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: