Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков пай във форма за кекс

Ябълков пай във форма за кекс

Ябълков пай във форма за кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вкусен ябълков пай за приятели - да не забравите да добавите рецептата към любимите си"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 - 4 бр. (средно големи)
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (пресято)
  • олио - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим ябълките и ги настъргваме, към тях добавяме содата и канелата. Разбъркваме ги и ги оставяме така, докато приготвим сместа за пая.

В дълбок съд разбиваме яйцата, бъркаме с миксер, към тях добавяме захарта, бъркаме, докато захарта се разтопи, след това добавяме олиото.

След това добавяме брашното, бакпулвера и ванилията и продължаваме да бъркаме до получаване на хомогенна смес.

След като всичко е добре разбъркано, добавяме настърганите ябълки и продължаваме да бъркаме (идеята, че постоянно трябва да се бърка, е за да стане паят пухкав и мек, ако миксерът ви има приставки за бъркане на тесто, препоръчвам ви да сложите тях).

Взимаме формата за кекс и я намазваме с олио, след което изсипваме сместа вътре.

В предварително загрята фурна печем на 180 градуса 30-40 мин (без винтилатор, само отгоре и отдолу).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: