Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Карамелен сладкиш с грис

Карамелен сладкиш с грис

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Карамелен сладкиш с грис
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Уникален сладкиш, който се приготвя за нула време с минимум продукти"

Необходими Продукти

  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 10 г
  • за сладкиша
  • вода - 1 л, може и мляко
  • грис - 100 с аромат на банан
  • захар - 150 г
  • малини - 100 г или плодове по избор
  • орехи
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с маслото. Изсипете карамела в малка продълговата форма за кекс, намазана с масло.

В тенджерка налейте 800 мл от водата заедно със захарта и оставете да заври.

В останалата вода разтворете гриса. Изсипете на тънка струя и бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Оставете леко да се охлади и изсипете 1/2 върху карамела. Поръсете с плодове и покрийте с останалата част.

Оставете крем карамела на стайна температура да се охлади, а след това - в хладилника за няколко часа да стегне напълно.

След това го обърнете в чиния, поръсете с едро смлени орехи и карамелен топинг.

Карамеленият сладкиш с грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: