Карамелизиран ябълков сладкиш

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57
280
105
173
27/03/2017
"Лесен за приготвяне, много ефектен и изключително вкусен - не вярвате ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10 parèta
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 891
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще правим сладкиша, карамелизираме захарта. Оставяме за няколко минутки за да изстине. Отгоре рендосваме равномерно твърдото масло.

След това си обелваме ябълките. Изчистват се и се режат на тънки полумесечета. Нареждат се върху карамела и маслото, а отгоре се поръсват с канела и орехи.

Сега е време и за тестото. Разбиваме яйцата заедно със захарта. След това добавяме и останалите съставки и разбиваме добре до получаването на гъста гладка каша. Половината от тестото изсипваме върху наредените ябълки.

Отново се реди 1 ред с ябълки. Поръсва се с канела и орехи. След това се изсипва и останалата тестена смес.

Загрейте си фурната и печете на 170-180 градуса. Пече се до готовност - около 40 минути.

Извадете сладкиша и го оставете да изстине. След това го обърнете в поднос.

Така карамелизираните ябълки ще бъдат отгоре.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар