gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Карамелизиран ябълков сладкиш

Карамелизиран ябълков сладкиш

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57292105183
Карамелизиран ябълков сладкиш
Снимка: Драга Мишева
1 / 7
27/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10 parèta
"Лесен за приготвяне, много ефектен и изключително вкусен - не вярвате ли?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще правим сладкиша, карамелизираме захарта. Оставяме за няколко минутки за да изстине. Отгоре рендосваме равномерно твърдото масло.

След това си обелваме ябълките. Изчистват се и се режат на тънки полумесечета. Нареждат се върху карамела и маслото, а отгоре се поръсват с канела и орехи.

Сега е време и за тестото. Разбиваме яйцата заедно със захарта. След това добавяме и останалите съставки и разбиваме добре до получаването на гъста гладка каша. Половината от тестото изсипваме върху наредените ябълки.

Отново се реди 1 ред с ябълки. Поръсва се с канела и орехи. След това се изсипва и останалата тестена смес.

Загрейте си фурната и печете на 170-180 градуса. Пече се до готовност - около 40 минути.

Извадете сладкиша и го оставете да изстине. След това го обърнете в поднос.

Така карамелизираните ябълки ще бъдат отгоре.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: