Карамелизиран ябълков сладкиш

27/03/2017
Драга Мишева
отДрага МишеваЧирак52141
"Лесен за приготвяне, много ефектен и изключително вкусен - не вярвате ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10 parèta
  • Преглеждания общо11 314
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата248
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще правим сладкиша, карамелизираме захарта. Оставяме за няколко минутки за да изстине. Отгоре рендосваме равномерно твърдото масло.

След това си обелваме ябълките. Изчистват се и се режат на тънки полумесечета. Нареждат се върху карамела и маслото, а отгоре се поръсват с канела и орехи.

Сега е време и за тестото. Разбиваме яйцата заедно със захарта. След това добавяме и останалите съставки и разбиваме добре до получаването на гъста гладка каша. Половината от тестото изсипваме върху наредените ябълки.
Отново се реди 1 ред с ябълки. Поръсва се с канела и орехи. След това се изсипва и останалата тестена смес.

Загрейте си фурната и печете на 170-180 градуса. Пече се до готовност - около 40 минути.

Извадете сладкиша и го оставете да изстине. След това го обърнете в поднос.

Така карамелизираните ябълки ще бъдат отгоре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар