Печени свински късчета

27/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14252505
"Ето такива рецепти обожаваме - месце, гъби, лук и .... мноооого червено вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 269
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 големи глави
  • гъби - 300 г
  • краве масло - 1 бучка
  • червен пипер
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на късчета. Измийте и подсушете. Овкусете със сол и черен пипер. Поставете го в глинена тавичка, налейте виното и полейте с олио. Похлупете със капак или завийте с алуминиево фолио.

Печете около час във фурната.

През това време нарежете гъбите на шайби и лука - на полумесеци.

Запържете гъбите със скилидка чесън и бучка краве масло, добавете и лука, запържете и него, в края прибавете и червения пипер, запържете за кратко, като внимавате да не прегори пиперът.

Отстранете от котлона. Изпеченото месо извадете от фурната и към него прибавете гъбите с лука, разбъркайте и поднесете ястието топло!

Вкусничко да ви е!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар