Агнешко със спанак и ориз

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024991
27/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Крехко агнешко, пресен спанак и ориз - звучи ни като сбъдната кулинарна фантация"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • спанак 300 - 400 г
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на по-едри парченца и се сварява с няколко зърна бахар и дафинов лист. Когато е почти готово, се изважда, отцежда се, водата, в която е било варено, се запазва.

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в малко мазнина. Подправя се с черен пипер, разбърква се и се оставя да се задуши за кратко.

Прибавя се оризът, разбърква се няколко минути. Добавя се виното и 2 ч.ч. от водата, в коята се е варило месото. Оставя се за кратко да набъбне оризът.

Спанакът се почиства и се нарязва на лентички. Зеленият лук се нарязва на ситно. Прибавят се към ориза, разбърква се. Сваля се от котлона.

Месото се добавя към сместа, разбърква се и се изсипва в предварително леко намазнена тавичка. Подправя се с малко сол, червен пипер, добавят се дафинов лист и зрънца бахар.

При необходимост се добавя малко вода от варенето на агнешкото. Печете агнешкото с ориз в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (водата трябва да изври).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Получи се много вкусно! От мен добавих и един наситен малък домат.
17.09.2023 15:23