Начин на приготвяне
Сварете киноата в малък съд за 15 минути, докато зърната набъбнат. Прехвърлете в гевгир да се изцеди от водата.
През това време пригответе дресинга: в купа смесете наситнената люта чушка, кората и сока на лайма, сол на вкус. В купа смесете киноата, наситнения лук, кълновете и половината от кориандъра. Добавете половината дресинг и разбъркайте хубаво.
Добавете останалите зеленчуци за салатата (кълновете, краставицата, авокадото, кресона и чери доматите), леко разбъркайте и прехвърлете в две салатени чинии.
Разбърква се рапичното олио и кленовия сироп с останалия дресинг.
Най-отгоре върху зеленчуците се нареждат скаридите, полива се с останалия дресинг и се поръсва с кориандъра преди сервиране.
Азиатската салата с киноа и скариди е готова.