Пълнени чушки с икономичен бял сос

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
28/03/2017
"Няма да ви учим как да пълните чушките, но ще ви покажем супер хитрина за приготвяне на соса за тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 568
  • Преглеждания за месеца1407
  • Преглеждания за седмицата116
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно. Задушаваме го и добавяме червения пипер, разбъркваме за кратко. Прибавяме измития ориз и 1/2 ч.ч. гореща вода. Държим на котлона до извиране на водата.

Към суровата кайма прибавяме подправките и задушения ориз, хубаво объркваме с ръце.

Пълним всяка чушка един пръст под ръба. Поръсваме с брашно и изтърсваме.

Чушките редим в тава, полята с мазнина. Накрая добавяме посолена вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста.

Завиваме с алуминиево фолио и печем пълнените чушки в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 1 час.

За соса: В тенджерка разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното.

Слагаме на котлона и постоянно бъркаме с телена бъркалка. Когато почне да се сгъстява, добавяме соса от тавата. Добавяме толкова сос, колкото гъст желаем да бъде.

Топлите чушки поднасяме поляти с белия сос.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Inna Panova
Inna Panova
30.06.2018 21:45
Много любими
0
0
Йорданка Ковачева
Благодаря ти, Каринка ,за прекрасната рецепта! Сосчето е вълшебно направо и такъв нежен вкус има и се вързва перфектно със вкуса на пълнените чушки. Облизахме си пръстите вкъщи :))
2
0
Карина Трендафилова
Дани, благодаря ти за отзива. Пълнените чушки с какъвто и да е сос са наслада за сетивата. И ние вкъщи много ги обичаме!
1
0