Начин на приготвяне
Листата от глухарчето измиваме и накисваме в подсолена вода за половин-един час.
Филийките прошуто нареждаме в тавичка и изпичаме в нагорещена фурна за няколко минути - да придобият приятен загар и ги вадим да изстинат (става като чипс).
Режем листата на глухарчето на половина и ги слагаме в купа. Посоляваме, добавяме изцедения сок и кората на лимона, зехтина, чиата и лененото семе. Хубаво разбъркваме.
Прошутото нарязваме на парчета с големина 1-2 см.
В сух тиган слагаме нарязаните орехови ядки и ги загряваме. Когато усетим аромата им, добавяме меда и глазираме. За няколко секунди разбъркваме, внимаваме да не ги прегорим.
В чиния слагаме салатата, поръсваме със слънчогледовото семе, добавяме прошутото и ореховите ядки.