Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Колоритна пилешка супа

Колоритна пилешка супа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Колоритна пилешка супа4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Радост за очите и наслада за стомаха - най-любимата ни пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - около 1 кг цели
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • грах - 100 г
  • царевица - 100 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • фиде - 1 топче
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, зеленият фасул, чушките и лукът се почистват и нарязват на не много ситно.

Месото се измива и се слага в тенджера да заври, като се отпенва от време на време.

Когато омекне пилешкото месо, се изважда, обезкостява и накъсва. Връща се в тенджерата заедно с кокалите, за да си отпуснат максимално аромата си в бульона.

В тиган със зехтина и маслото се запържва първо лука, добавят се последователно морковът, чушките, грахът, зеленият фасул и царевицата.

Задушава се докато зеленчуците омекнат. След това се прехвърлят в тенджерата при пилешкото и се вари до готовност на месото.

10 минути преди да се изключи супата, се добавя натрошеното фиде, сол, черен пипер, кимион на вкус и наситнената скилидка чесън.

При сервиране се отстраняват кокалите и пилешката супа се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз.

Колоритната пилешка супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна пилешката супичка стана !!!
10.07.2023 22:44
1
1
Покажи всички подкоментари