Много лесна питка

29/03/2017
Viktoria
отViktoriaЧирак56324
"Не ви трябва майстор, трябва ви точната рецепта и питата ще стане перфектна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333 604
  • Преглеждания за месеца3669
  • Преглеждания за седмицата396
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за намазване
  • масло - за намазване
  • жълтъци - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 1 ч.ч. топла вода, прясната мая и захарта, с лъжичка разбъркваме докато маята се разтопи и оставяме да шупне около 10 минутки.

След това добавяме останалата топла вода и солта. Започваме да сипваме по малко от брашното до получаването на тесто. Намазваме с олио и оставяме на топло да втаса.

След това точим кора и разрязваме долната половина на лентички. Две по две ги оплитаме и така с всички.

Навиваме горната част на руло и лентичките ги намотаваме към рулото.

Навиваме всичко във формата на охлюв и в намазнена тава добавяме питката. Мажем отгоре с жълтък и печем на 180 градуса до готовност. След като питката се извади мажем с разтопено масло.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Tatqna Ilieva
Tatqna Ilieva
31.12.2018 20:28
Благодаря за страхотната рецепта. Стана перфектна и много вкусна.
0
0
Теодора Мещерова
Това тесто като се омеси не му ли трябва време за втасване? След това преди да се изпече, не трябва ли да втаса още веднъж?
6
5
Петя Тоскова
Петя Тоскова
25.02.2018 15:24
Изглежда добре, ще пробвам
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв