Много лесна питка

ViktoriaViktoria
Чирак
56
307
121
226
29/03/2017
"Не ви трябва майстор, трябва ви точната рецепта и питата ще стане перфектна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
56 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо548 019
  • Преглеждания за месеца719
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена56

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 1 ч.ч. топла вода, прясната мая и захарта, с лъжичка разбъркваме докато маята се разтопи и оставяме да шупне около 10 минутки.

След това добавяме останалата топла вода и солта. Започваме да сипваме по малко от брашното до получаването на тесто. Намазваме с олио и оставяме на топло да втаса.

След това точим кора и разрязваме долната половина на лентички. Две по две ги оплитаме и така с всички.

Навиваме горната част на руло и лентичките ги намотаваме към рулото.

Навиваме всичко във формата на охлюв и в намазнена тава добавяме питката. Мажем отгоре с жълтък и печем на 180 градуса до готовност. След като питката се извади мажем с разтопено масло.

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Емил Владимиров
По НЕподробна рецепта,не съм виждал.
9
1
Tatqna Ilieva
Tatqna Ilieva
31.12.2018 20:28
Благодаря за страхотната рецепта. Стана перфектна и много вкусна.
2
1
Теодора Мещерова
Това тесто като се омеси не му ли трябва време за втасване? След това преди да се изпече, не трябва ли да втаса още веднъж?
10
6