Японски ориз

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
384
151
123
1
29/03/2017
"Гарантираме - уникален и запомнящ се вкус!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 774
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.

Настъргва се половин морков и се поръсва със ситни кръгчета зелен лук. Продуктите се поливат с 2 супени лъжици соев сос. Престоява в хладилника 30 минути и се сервира студен.

Когато за първи път прочетох рецептата реших, че ще е безвкусна, но ще се учудите колко различни вкусове ще усетите. Японците неслучайно са измислили минималистичния подход.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Супер, аз добавям и отделно пържени бъркани яйца.
1
0