Франзела

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363661
29/03/2017
"Хрупкава франзела - перфектна за похапване или за приготвяне на сандвичи "
Приготвяне80 мин.
Готвене25 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 033
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 530 мл
  • олио - 3 с.л.
  • мляко - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и млякото. Прибавя се олиото. Брашното се пресява със солта и захарта.

Смесва се всичко и се меси тесто. То отлежава 20 минути. Разделя се на топки, окръгляват се и се оставят да починат 10-15 минути.

Оформят се фитили с дължина около 55 см или с дължина колкото тавата ни. Оставят се да втасат 40-45 минути. Печем на 230-250 градуса за 20-25 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар