Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака в тенджера без заливка

Мусака в тенджера без заливка

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Мусака в тенджера без заливка
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Не включвайте фурната, тази мусака се готви в тенджера и е разкошна!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • кайма - 300 г
  • мас - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маста в тенджера и я оставаме да се разтопи, през това време си подготвяме продуктите. Обелваме и нарязваме лука на ситно.

Морковите на обелваме и нарязваме на кубчета. Чушките ги изчистваме, измиваме и нарязваме и тях на кубчета.

Слагаме ги в нагорещената мас. Трябва да се запържат добре преди да сложим каймата.

През това време избелваме, измиваме и нарязваме картофите на малки кубчета.

Добавяме каймата към зеленчуците, оставяме я да се запържи за 3-4 минути и добавяме 100 мл вода, за да се разкашка и да не остане на буци.

Добавяме картофите, слагаме подправките за мусаката - сол, червен пипер, чесън и чубрица. Объркваме добре и наливаме вода, трябва да покрие 1 пръст над картофите.

Докато се готви мусаката, трябва да се бърка от време на време, за да не загори. Готвим до пълна готовност на картофите.

Мусаката в тенджера без заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
300гр кайма и 1,5кг картофи!!!
Правилната пропорция е 500гр кайма и 1кг картофи
09.12.2023 11:28