Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Кускус с дивечова кайма

Кускус с дивечова кайма

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Кускус с дивечова кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматно изкушение от арабската кухня, която ще ви накара да се почувствате като герой от 1001 нощ"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г дивечова
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г пресни
  • подправки - арабска подправка за месо
  • кускус - 500 г
  • домати - 1 буркан консервирани
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е идеална за гости от смесен тип - имам предвид - постещи и непостещи, тъй като трите съставки се сервират на масата в отделни купи и всеки сам преценява от кое колко да си сложи в чинията.

Започваме приготвянето на каймата. Лукът се почиства и се разполовява. Гъбите се измиват много добре. Заедно с лука се слагат в блендер и се смилат много ситно.

В касерола се слага малко мазнина, когато загрее се изсипват ситно нарязаните лук и гъби. Разбърква се, когато се задушат се добавя каймата. Разбърква се интензивно, намалява се котлона и се оставя да се задушава на тих огън. Вече приготвена се подправя с арабска подправка за месо.

* Харесвам тази подправка, тъй като има доста специфичен вкус и много наситен аромат. Аз я купувам от арабски магазин, но Вие можете да заложите на традиционните черен пипер и кимион.

Соса се приготвя по следния начин. В касерола се слага малко мазнина. Доматите се пасират и се изсипват в загрятата мазнина. Магданоза и лука се режат на ситно. Добавят се сол на вкус и чаена лъжичка захар. Разбърква се, ставя се малко да се посгъсти и се сваля от котлона.

Кускусът се приготвя според указанията на опаковката. Сервират се в три отделни купи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: