Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Курбан чорба от агнешки главички

Курбан чорба от агнешки главички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Курбан чорба от агнешки главички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8
"Бай Ставри отново събуди апетита ни с тази автентична българска рецепта за богата Курбан чорба от агнешки главички!"

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 2 броя
  • агнешки дреболии - 250 г
  • лук - 2 глави кромид
  • люти чушки - 3 - 4 броя
  • масло - 125 гр краве
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • магданоз - 1 връзка
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • джоджен - на вкус, пресен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешките главички и дреболиите да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата).

Прецедете бульона им през фина цедка в друга голяма тенджера. Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка, месото и дреболиите.

Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода.

Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и лютите чушки.

В загряното масло запържете брашното до златисто, разредете го с малко бульон и го сипете към чорбата.

Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата.

Снемете я от котлона и я застройте с разбития жълтък или цяло яйце и кисело мляко.

Разбъркайте със ситно нарязаните джоджен, девесил и магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: