Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Паниран козунак

Паниран козунак

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Паниран козунак2 / 2
23/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10 парчета
"Находчивите и практични домакини знаят какво да направят със стария козунак, ние само помагаме с интересни и най-вече вкусни предложения При нужда можем да помогнем и с яденето"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 цял стар, на филии
  • яйца - 4 - 5 броя
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 1 с.л.
  • мазнина - за пържене
  • за соса
  • захар - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл сладкарска, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко, захарта и ванилията, с щипка сол. Загрейте мазнина за пържене.

Нарежете козунака на филии с дебелината на палец горе-долу.

Овалвайте козуначените филии в панировката за кратко и пускайте да се запържат от двете страни.

За карамеловия сос сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода.

Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariq Valeva
Mariq Valeva
Между -другото , получава се и с кроасани " мини или големи " при липса на козунак , става страхотно - пробвала съм го !
10.11.2013 11:47
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Супер , идеалната закуска !
10.11.2013 11:45