Пирог с шипков мармалад

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
30/03/2017
"Неустоимо вкусен - хапваш и не можеш да спреш да ядеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 043
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите. Варят се с обелката, тъй като по този начин тяхното нишесте се запазва.

Когато са сварени и изстинали, ги обелваме и намачкваме с преса за картофи. Не използвайте пасатор, защото пюрето ще стане по-скоро като гума.

В купа разбивам яйцата. Към тях добавям разтопеното масло, пудрата захар, ванилия и намачканите картофи. Към тази смес се добавя половината от брашното, в което вече сме прибавили бакпулвера.

Когато сместа стане много гъста и лепкава, започваме месенето като добавяме и останалото количество брашно. Трябва да е получим меко и нелепнещо тесто.

Покривам тестото с прозрачно фолио и го прибирам в хладилника да стегне за около един час.

Подготвям работния плот като го наръсвам с брашно, набрашнявам и точилката. Разделям тестото на 3 части. Разточвам на кора с дебелина 0. 5 см. С гърба на лъжицата намазвам хубаво с шипков мармалад и поръсвам с орехи. Завивам на руло.

Намазваме с разбито яйце и с помощта на четка намазвам отново с малко мармалад. Печем сладкишите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар