Маслен ябълков пай

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
116
1147
15
31/03/2017
"С хрупкава коричка и с ароматна плънка - това перфектният ябълков пай ли е или да?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 004
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 250 г
  • брашно - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр. сока
  • вода - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете измитите ябълки, нарежете на тънки резени в тенджера, посипете ги със захарта, лимоновия сок и водата. Поставете ги на умерен огън и варете около 10 минути, отнемете тенджерата от огъня и оставете да се охлади напълно.

Замесете тесто от продуктите за него, отделете 1/3 част от него. По-голямата част тесто разточете на лист с по-голям диаметър от тавата и го разстелете в нея, като оформите и стените на пая. С вилица набодете на няколко места тестото, намиращо се на дъното.

Изсипете и разпределете равномерно охладената ябълкова плънка в тавата и поръсете с канелата и подвийте стените на пая навътре. По-малката част тесто разточете на лист и изрежете с резец за курабийки на желаните от вас фигурки, декорирайте пая с тях.

Печете ябълковия пай в предварително нагрята фурна на 170 градуса до златист цвят.

Готовия пай поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар