Рибен салам от скумрия

31/03/2017
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 600 г, желателно е да е по - едра
  • едра сол - 1 пакет
  • чесън - 2 скилидки (скилидки за всяка риба)
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • дафинови листа - 1 - 2
  • бахар - 1 - 2 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд заравяме в едра сол скумрията, като съобразявам времето според грамажа на рибата.

Изваждаме от солта, измиваме я, подсушаваме с кърпа без власинки или с кухненска хартия и почистваме от по-едрите кости.

Намазваме вътрешната страна със счукан чесън, поръсваме с подправките и с дафинов лист, който начупваме на ситно.

Завиваме рибата в посока от опашката към главата.

Може да се пристяга с конец, но ако нямате конец – завийте на стегнато руло, след което го завиваме в хартия за печене.

Прибираме в хладилника за 6-7 дни да узрее.

Реже се на тънко, а останалото прибирате в камерата или във фризера и си вадим, когато решим.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар