Мусака от тиквички с кайма

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
01/04/2017
"Обичаме да мислим за нея като за любимата ни пролетна мусака "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 000
  • Преглеждания за месеца1753
  • Преглеждания за седмицата392
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме тиквичките на малки кубчета, без да се бели кората.

В тавата, в която ще печете мусаката, смесвате кубчетата тиквичка с каймата, лука, нарязан на ситно, домата, нарязан на дребно.

Всички продукти разбърквате хубаво и подправяте с подправките. Налейте 1/3 чаша вода и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 45 минути.

За заливката в купа разбийте яйцата и добавете заквасената сметана и брашното. Подправете със сол на вкус. Разбъркайте до хомогенна смес.

След като е готова мусаката, се разпределя равномерно заливката. Поставете отново мусаката във фурната да се запече до приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар