Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки пищяли

Пълнени пилешки пищяли

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пълнени пилешки пищяли
Снимка: Мария Симова
1 / 3
01/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Раз-два и перфектното парти предложение е на масата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • гъби - 6 бр. пресни
  • пресен лук - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отлепете кожата на почистените и измити бутчета от месото, смъкнете я до пищяла и с остър нож внимателно изрежете костта с месото, така че да не нараните кожата - тя трябва да остане цяла, държейки се на пищяла.

Обезкостете месото от бута и го накълцайте на ситно. Нарежете гъбите, лука и чесъна на ситно, добавете ги към накълцаното месо, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Оставете плънката да отлежи за около час, след което напълнете кожата на обезкостените бутчета с нея. Защипете кожата в горния край с клечки за зъби, така че при пържене да не излезе плънката.

В тиган с нагрято повечко (примерно до средата на пилешките пищяли) олио поставете пълнените пищяли да се пържат и намалете огъня - това да става бавно. Пържите, докато от всички стани добре покафенее.

Няколко минути преди да извадите готовите пищяли, можете да прибавите 5-6 гъбки, нарязани наполовина за по пъстро ястие. Сервирате с прясна салата или печени ароматни картофки според сезона.

Апетитни и много вкусни пълнени пищялки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: