Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и цвекло

Свинско с кисело зеле и цвекло

Свинско с кисело зеле и цвекло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусна селска гозба за любителите на класиката свинско със зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г за готвене
  • кисело зеле - 1 зелка
  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • олио
  • чубрица
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • зелев сок - 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера първо слагате месото да се запържи. Обикновено то си пуска вода.

Когато тя изври, добавяте малко олио и нарязаните на ситно лук и моркови, за да се запържат и те.

Заливате със зелевия сок. Добавяте нарязана на кубчета една по-голяма глава червено цвекло (или две по-малки).

Добавяте и накълцаното кисело зеле. Оставяте да ври около час.

Малко преди да махнете от котлона, добавяте подправките на вкус.

Сол не се слага, в киселото зеле има достатъчно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: