Пролетна яхния с воденички

02/04/2017
"Ретро предложение за любителите на леките яхнии "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 065
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистваме воденичките, поставяме ги във вода и ги варим до омекване.

Отцеждаме ги и оставяме бульона на страна.

В съд поставяме мазнината и прибавяме воденичките, като запържваме около 5-8 минути.

Прибавяме почистения и нарязан зелен лук.

След 3-4 минути поръсваме с червен пипер и веднага след това изсипваме доматения сок и запазения бульон.

Яхнията с воденички се подправя с универсалната подправка.

Оставяме да къкри 10-15 минути, след което сгъстяваме с размитото в малко вода брашно.

Пролетната яхния с воденички се разпределя по чинии и сервираме, докато е още топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня Арабаджийска
В моята яхния вместо пресен лук сложих стар, много вкусно стана.
1
0
Стоянка  Русенова
Да ,може и със стар .Това е едно много леко ядене и вкусно разбира се .Радвам се ,че ти е харесала Таня.
1
0