Начин на приготвяне
Първо активирате маята в малко топло мляко, захарта и малко брашно, разбивате яйцето с другия белтък, прясното и кисело мляко, в което сте сипали щипка сода и олиото.
Пресявате брашното и добавяте двете смеси, млечната и маята. Замесвате хубаво гладко тесто, което оставяте да втаса на топло покрито с домакинско фолио.
След като втаса, го разделяте на две части като едната е малко по-голяма - от нея ще оформите охлювчетата.
От другата отделяте едно малко топче колкото орех, а другата оформяте на хубава гладка топка, която ще е център. Намазвате тавичката с олио, хубаво е да е с по-малък диаметър.
Поставяте облата топка тесто по средата. Другата част разточвате на голяма кора, намазвате с масло и поръсвате със сирене. Нарязвате кората на широки ленти и всяка навивате на охлюв.
Подреждате рулцата около облата част, от малкото топче разточвате малка кора и изрязвате емблемата на кола Мазда, може първо да си направите шаблон от картон и да изрежете с остър нож, поставяте по средата и оставяте питката да втаса на топло.
Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса.