Пълнозърнести питки
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пълнозърнести питки

Пълнозърнести питки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6761k3
Пълнозърнести питки
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
02/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"За цялото семейство - вкусни питки с пълнозърнесто брашно и микс от сирена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва средно меко тесто, като маята се разтваря във водата със захарта и 2 с.л. брашно. Зехтинът се добавя на края на месенето.

Оформя се хубава топка, която се нарязва с нож на кръст и се покрива с найлон в купа.

Следва хубаво втасване на топло - около 40 мин.

След това тестото се оформя на руло, разрязва се по средата със сладкарска шпатула и след това получените две рула се нарязват на равни парчета /колкото орех/.

Всяко едно се оформя на топка. Редят се в застлана с хартия тава от фурната.

Покриват се с найлон и се оставят за почти същото време за втасване - 40 мин или докато бухнат хубаво.

Тогава се намазват с четка в топло прясно мляко и се поръсват семената.

Питките се пекат на 180 градуса до приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: