Пълнозърнести питки

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
02/04/2017
"За цялото семейство - вкусни питки с пълнозърнесто брашно и микс от сирена "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 021
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва средно меко тесто, като маята се разтваря във водата със захарта и 2 с.л. брашно. Зехтинът се добавя на края на месенето.

Оформя се хубава топка, която се нарязва с нож на кръст и се покрива с найлон в купа.

Следва хубаво втасване на топло - около 40 мин.

След това тестото се оформя на руло, разрязва се по средата със сладкарска шпатула и след това получените две рула се нарязват на равни парчета /колкото орех/.

Всяко едно се оформя на топка. Редят се в застлана с хартия тава от фурната.

Покриват се с найлон и се оставят за почти същото време за втасване - 40 мин или докато бухнат хубаво.

Тогава се намазват с четка в топло прясно мляко и се поръсват семената.

Питките се пекат на 180 градуса до приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар