Домашна селска баница със сирене и кашкавал

03/04/2017
"Спечелихте ни още на домашна, но като видяхме, че е и селска - веднага запретваме ръкавите "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 042
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното и солта в купа и направете кладенче, в което чукнете яйцето и сложете лъжичките олио и оцет и млякото.

2. Замесете еластично, нелепнещо тесто, като добавите още мляко или брашно, ако е необходимо. Месете около 15-20 минути на намазнен плот и после оставете да почине 20-30 минути. През това време си смесете продуктите за плънката - яйцата разбийте, сиренето натрошете, а кашкавала настържете и смесете с киселото мляко.

3. Разделете на 5 топки и намазнете с олио или мас обилно всяка от тях. Разточвайте на тънка кора всяка, намажете допълнително с мас, слагайте равномерно от плънката, приготвена предварително и завивайте на руло, после на охлюв. Подреждайте в кръгла намазнена тава или върху хартия за печене. Моята тавичка този път беше леко овална и пак стана добре, но за предпочитане разбира се е кръглата форма, за да е равномерен "охлюва".

4. Оставете да отпочине още 20 минути, намажете с жълтъка по желание или със свинска мас и след това печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване, като след първите 20 минути може да намалите на 160.

5. Когато баницата е готова веднага я намажете обилно със мас отново, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Нека стои така поне десет минути, за да омекне твърдата коричка отгоре. След това е готова за консумация.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар